Gör din egen goda rabarbersnaps med Systembolaget

Vill du överraska dina vänner med en spännande och smakfull snaps till sommaren? Varför inte prova på att göra din egna rabarbersnaps? Med Systembolagets breda sortiment av spritsorter och kvalitativa flaskor kan du enkelt producera en unik snaps att njuta av tillsammans med nära och kära. Här är ett enkelt och läckert recept för att göra din egen rabarbersnaps hemma.

Ingredienser:

 • 500 gram rabarber
 • 75 cl Tegnér och Son Vodka, Systembolaget
 • 2 dl socker
 • 1 kanelstång
 • 2 kryddnejlikor
 • 1 vaniljstång

Tillagning:

 1. Ta bort eventuella blad från rabarberna och skär dem i mindre bitar.
 2. Lägg rabarberna i en glasburk tillsammans med socker, kanelstång, kryddnejlikor och vaniljstång.
 3. Häll över vodkan och se till att alla ingredienser är täckt.
 4. Stäng burken väl och skaka noga för att blanda alla smaker ordentligt.
 5. Placera burken på en mörk och sval plats, som exempelvis ett skafferi, i minst 3 veckor. Ju längre tiden desto starkare blir snapsen.
 6. Efter att snapsen har tillryggalagt den önskade mängden tid kan du sila bort rabarberna och kryddorna för en klar snaps.
 7. Häll upp snapsen i fina flaskor och förvara svalt tills den ska avnjutas.

Servering:

Din hemmagjorda rabarbersnaps är nu redo att serveras. För en extra frisk smak kan du gärna lägga några färska rabarberbitar eller citronskivor i snapsen. Servera snapsen väl kyld i små shotsglas och njut av sommarens bästa dryck tillsammans med vänner och familj.

En hemmagjord rabarbersnaps är inte bara ett smakfullt alternativ till sommardrycker. Det är också ett sätt att experimentera med egna smakkombinationer och skapa något alldeles unikt.

Välj rätt ingredienser

För att få bästa resultat är det viktigt att använda högkvalitativa ingredienser. Systembolagets Tegnér och Son Vodka är en perfekt bas för snapsen då dess neutrala smak låter rabarber och kryddor ta plats och bidrar till en rund och mjuk snaps.

Gå utanför boxen

Var inte rädd för att experimentera med olika smakkombinationer. Prova att tillsätta andra kryddor som kardemumma, ingefära eller citronskal. På så sätt kan du skapa en helt egen signatur-snapsgrogg som passar din smak och personlighet.

Vanliga frågor om att göra egen snaps
Fråga Svar
Kan jag använda frysta rabarber? Ja, det går utmärkt att använda frysta rabarber i receptet.
Hur länge kan jag förvara snapsen? Snapsen kan förvaras upp till ett år om den förvaras svalt och mörkt.
Kan jag använda annan vodka? Ja, du kan använda vilken vodka du föredrar, men för bästa resultat rekommenderas Systembolagets Tegnér och Son Vodka.

Ofte stillede spørgsmål

Vad är rabarbersnaps?

Rabarbersnaps är en alkoholdryck som tillverkas genom att blanda rabarber med sprit och kryddor. Rabarbersnaps är en populär sommardrink i Sverige.

Hur gör man sin egen rabarbersnaps?

För att göra sin egen rabarbersnaps behöver man rabarber, sprit (t.ex. vodka), socker och eventuella kryddor. Skär rabarbern i mindre bitar och lägg den i en flaska eller burk. Tillsätt spriten och tillsätt sedan socker efter smak. Låt blandningen stå och dra i minst ett par veckor för att kryddorna ska få riktigt smak. Det finns många olika recept och variationer på hur man gör sin egen rabarbersnaps.

Var kan jag köpa rabarbersnaps?

Rabarbersnaps kan köpas på Systembolaget. Rabarbersnaps finns tillgängligt på många Systembolag runt om i landet.

Vilket rabarbersnaps är bäst på Systembolaget?

Det beror på individuell smak och preferenser. Det finns flera olika märken och varianter att välja mellan på Systembolaget. Smaka dig fram och upptäck vilket rabarbersnaps som passar dig bäst.

Hur kan jag använda rabarbersnaps i matlagning?

Rabarbersnaps kan användas som en smaksättare i olika maträtter och desserter. Man kan till exempel tillsätta det i såser, marinader eller använda det som en glaze på grillat kött eller grönsaker. Rabarbersnaps kan ge en spännande och fräsch twist till dina maträtter.

Vilka kryddor kan man tillsätta i sin egen snaps?

Man kan tillsätta olika kryddor i sin egen snaps för att experimentera med smakerna. Exempel på kryddor som passar bra är kanel, ingefära, kardemumma eller vanilj. Det finns inga begränsningar i vilka kryddor man kan tillsätta, så var inte rädd för att testa nya kombinationer.

Vad är fördelarna med att göra sin egen snaps istället för att köpa färdig?

Att göra sin egen snaps ger möjlighet att anpassa smaken efter egna preferenser och experimente

Artiklen Gör din egen goda rabarbersnaps med Systembolaget har i gennemsnit fået 4.5 stjerner baseret på 19 anmeldelser