Racketsporter för bra träningsunderhållning!

Racketsport har blivit en av de snabbast växande formerna av idrott under de senaste åren. Tack vare trender, tillgång och alla olika varianter så har dessa fysiska aktiviteter blivit mer utövade av människor i alla åldrar. Här är ett par tydliga exempel.

Tennis

Vi måste börja listan med den mest kända och uppskattade racketsporten. Det finns många skäl till varför tennis är så väl omtyckt. Tennis var redan den mest utövade racketsporten i Sverige, men under under 2020 ökade antalet spelare med drygt 5 procent, och i Småland ökades antalet med 11 procent. Det finns flera skäl till varför denna ökning skedde, bland annat pandemin och introduktionen av en annan liknande racketsport som vi kommer att gå över längre ner. Med många utomhusbanor har sporten blivit mer eftersökt och uppskattad för att få både frisk luft och en bra motionsträning.

Tennis är där uppe som en av de mest internationellt konkurrenskraftiga sporterna i tävlingsområdet, då vi kan se människor från hela världen tävla där. Med många tävlingar världen över samt möjligheter för betting på en bettingsajt eller casino utan licens har turnéerna varit en attraktiv del av sporten som har hjälpt sporten att växa.

Padel

Padel har funnits länge, men det var inte förrän för ett par år sedan som det blev ett av de mest populära sommarnöjena. Det är en sport som kombinerar tennis och squash, och det är ett roligt sätt att hålla sig i form på sommaren. Padel spelas vanligtvis i ett litet rum i en idrottssal där man skjuter bollen mot en vägg istället för att sikta på andra sidan nätet. Det är dock annorlunda från squash eftersom racken och bollen har fler likheter med tennis än med squash. Med lite mer vikt och annorlunda former är padel en helt annan upplevelse jämfört med squash.

Sporten kan spelas antingen med två eller även fyra personer samtidigt, vilket gör det en rolig familjeaktivitet. Idrotten kan vara rätt så snabb och fysiskt aktiv om man spelar mot erfarna spelare, men det kan även spelas långsammare beroende på vilka typer av slag man gör. Det öppnar upp möjligheten för att spela tillsammans med barn eller oerfarna spelare.

Badminton

Badminton är en populär racketsport som också kan spelas med antingen två (en mot en) eller fyra spelare (två mot två). Badminton är en dynamiskt sport som kan spelas på flera olika sätt beroende på om det spelas tävlingsinriktat eller för nöjes skull. Denna racketsport är en av de lättaste att kliva in i och börja spela, vilket gör det till en familjevänlig sport. Däremot kan sporten också vara väldigt intensiv om spelarna vet vad de gör eller bara spelar för att vinna.

Det anses vara världens snabbaste racketsport och det beror på att racken är väldigt lätta och bollarna kan flyga snabbt. Den taktiska idrotten har över 14 miljoner utövare över hela världen och fortsätter att växa internationellt.

Bordtennis/pingis

Pingis är ett annorlunda typ av racketspel, eftersom det inte kräver mycket springande fram och tillbaka. Men istället så är sporten mycket mer anpassad till spelare som har snabba reflexer och bra muskelminne. Detta bordsspel spelas också med två eller fyra personer. Dessutom är det familjevänligt med tanke på hur enkelt det är för nybörjare att komma igång med spelandet.

Denna sport spelas oftast inomhus och det är en av få racketsporter som kan spelas hemma eller i nästan vilket inomhusområde som helst så länge man har tillgång till den nödvändiga utrustningen.